Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  17/05/2023
Data da última atualização:  17/05/2023
Autoria:  CASTILHOS, M. B. M. DE (ed.).
Afiliação:  MAURÍCIO BONATTO MACHADO DE CASTILHOS, DEPARTMENT OF AGRICULTURAL SCIENCES AND BIOLOGY.
Título:  Basic Protocols in Enology and Winemaking.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Campinas: Unicamp; New York:Springer Nature, 2023.
Páginas:  198 p.
Série:  (Springer Protocol. Methods and Protocols in Food Science).
ISBN:  2662-9518
ISSN:  2662-9518
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-1-0716-3088-4
Idioma:  Português
Notas:  Capítulo 8 - Celso Guarani Ruiz de Oliveira - CNPUV; Giuliano Elias Pereira CNPUV
Conteúdo:  Welcome to the ?Basic Protocols in Enology and Winemaking.? This book provides valuable information regarding technical and analytical methods applied in wine analysis worldwide. The book presents 14 chapters and each one is dedicated to a punctual wine chemical property. Each chapter provides insights into traditional and advanced methods used for major and minor component wine analysis, the latter quantitated at trace levels. This book aims to facilitate wine analysis through a set of pre-established analyses that promote safe, accurate, and precise results. All methods are based on established literature and can be relied upon for any wine type. The principal subject of this book is centered on methods using classical apparatus and mechanisms such as titration, distillation, spectrophotometry, and advanced methods applying high-performance liquid chromatography coupled with tandem mass spectrometry (HPLC-MSn), gas chromatography coupled with mass spectrometry (GC-MS), and nuclear magnetic resonance (NMR). It is a set of easy-to-read and easy-to-understand analyses, making it an ideal tool for analysts who need to perform more accurate and precise analyses for their projects and experiments. The central subject of each chapter is described as follows: Chapter 1, ?Total and Volatile Acidity: Traditional and Advanced Methods,? written by Brazilian researchers, begins with a presentation of wine acidity and all the acids responsible for total and volatile acidity. This chapte... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Technical and analytical methods; Wine analysis worldwide.
Thesaurus Nal:  Winemaking; Wines.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV19126 - 1ADDLV - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  10/08/2004
Data da última atualização:  21/02/2018
Tipo da produção científica:  Sistema de Produção
Título:  SISTEMAS de produção para soja: Paraná - região do oeste.
Ano de publicação:  1976
Fonte/Imprenta:  Cascavel: EMBRATER: Embrapa, 1976.
Páginas:  78 p.
Série:  (EMBRATER. Embrapa. Sistemas de Produção. Boletim, 8).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente trabalho representa o esforço conjunto de pesquisadores, produtores e agentes de Assistência Técnica, em adequarem melhor a tecnologia a ser transferida ao produtor. Convém salientar que este trabalho consiste na revisão dos pacotes tecnológicos para soja elaborado em Cascavel, em outubro de 1974.
Palavras-Chave:  Brasil; Paraná; Sistema de prodicao.
Thesagro:  Produtividade; Sistema de Cultivo; Sistema de Produção; Soja.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/172947/1/CNPSO-DOCUMENTOS-08-SISTEMAS-DE-PRODUCAO-PARA-SOJA.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO33712 - 1UMTLV - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional